Marius Striblea

Fiat iustitia, et pereat mundus!

Biografie

Marius Sebastian Striblea s-a născut în data de 28 august 1974 în Suceava.

Educație

A absolvit Liceul Teoretic Petru Rareș din Suceava în 1993 și a urmat apoi cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, pe care o termină cu media anilor de studiu 9,79. În anul 1997 susține examenul de licență pe care îl promovează cu media 10,00. Titlul lucrării sale de diplomă a fost “Societăţile anonime în comerţul internaţional”, lucrare notată de asemenea cu 10,00.

După terminarea facultății, Marius Striblea urmează cursuri de studii aprofundate la Facultatea de Drept din cadrul Universității Al. I Cuza din Iași, specializarea “Drept internațional public și privat”, absolvindu-le în 1998 cu lucrarea de dizertație: “Constituirea societăților anonime în dreptul comparat”, lucrare notată cu 10,00.

Experiență profesională

În octombrie 1997, Marius Striblea își începe cariera profesională ca avocat stagiar în cadrul Baroului Iaşi, la Cabinetul individual de avocatură: “Vasile Olteanu”, iar în noiembrie 1997 devine avocat stagiar în cadrul Societăţii Civile Profesionale de Avocaţi “Vlasov & asociaţii”.

Doi ani mai târziu devine avocat definitiv în cadrul Baroului Iaşi (în urma susţinerii examenului de definitivare) și colaborator în cadrul Societăţii Civile Profesionale de avocaţi “Vlasov & asociaţii“, pentru ca mai apoi, în martie 2001, să devină avocat asociat în cadrul aceleiași societăți de avocati.

Din 4 ianuarie 2002, Marius Striblea este titular al Cabinetului Individual de Avocat “Marius Sebastian Striblea”, din Iași, strada Agatha Bârsescu, nr. 6, județul Iași

Carieră în mediul academic

În octombrie 1997, Marius Sebastian Striblea devine preparator-suplinitor la Facultatea de Drept din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, catedra de Drept Privat, Disciplina Drept civil (contracte și succesiuni)

În anii 1998 și 1999, Marius Striblea are o prezență activă în cadrul Sesiunilor de comunicări științifice ce au avut loc cu ocazia zilelor Universității din februarie 1999 și decembrie 1999.

Tot în 1999, tânărul avocat devine preparator la Facultatea de Drept din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza, catedra de Drept privat, iar în anul 2000 devine asistent în cadrul aceleiași facultăți.

În anii ce au urmat continuă să aibă o prezență activă la majoritatea sesiunilor de comunicări științifice ce au avut loc în cadrul Universității, iar în mai 2002 participă la “Simpozionul Naţional de Teoria Generală a Statului şi Dreptului”, Facultatea de Drept Cluj-Napoca.


Mai multe detalii despre articolele publicate, tratatele și cursurile susținute de Marius Striblea veți găsi la secțiunea realizări.